Hai ca si-au revenit cu calitatea actiunii si ezoterismului in episodul asta.
Mai intai despre "noul 2004". Unele chestii sunt schimbate in bine, altele nu. Din cate vad, bolile si problemele fiziologice nu sunt schimbate. Locke nu poate merge, Rose e bolnava de cancer inca. Dar personalitatile oamenilor sunt schimbate cumva. Hugo nu mai e stresat de aura negativa a numerelor si pare mai marinimos, ajutand oamenii cum poate mai bine; Locke e demoralizat si nu mai crede in miracole (desi inca se are bine cu ta'su?) si... Ben e prof de istorie (doctor in istorie, dupa cum ar spune titlul episodului 6)
.gif)
Richard se face ca nu stie despre ce-i vorba pe insula doar ca sa nu il prosteasca MIB (hm, n-as baga mana in foc ca stie totusi ceva). Copchilul cela blond nu-mi dau seama daca e Jacob sau o forta mai mare decat Jacob si MIB la un loc, care impune regulile pe insula. Faptul ca MIB a fost om candva ma duce cu gandul la un blestem egiptean ce l-a transformat in "gardianul" de acuma.
Grota ceia pare sa fi fost inca un loc prin care salasluia si Jacob. Balanta iar ne aduce aminte de echilibrul dintre bine si rau. Flocke ar arunca piatra alba cu scopul de a distruge acest echilibru, desi spune ca toata treaba e o gluma. Numerele atribuite omuletilor sunt cele de la loto cumva? Deci erau numai 6 candidati si Locke a fost taiat deja. Ben, Widmore, Richard si restul "celorlalti" nu-mi dau seama de ce nu s-ar incadra la candidatura.
Dupa cum ziceam pe la comentariile primelor doua episoade, MIB nu poate sa plece de pe insula pentru ca is ceva reguli care il impiedica. L-a imbrobodit bine pe Sawyer (era deprimat tare saracu, tinta usuoara) si pune accent pe a treia optiune, bazandu-se pe reactia psihologica a lui James. Asa ca James va incerca sa il elibereze pe MIB, dar tare imi e ca s-ar putea sa-i ia locul.
Inca astept sa capete o mai mare profunzime implicatiile acestea, momentan imi pare ca se scrijeleste suprafata cu mici indicii. Treaba cu iteratiile suna cat de cat bine in teorie, dar pana acum nu prea vad indicii bune care sa contribuie la validarea teoriei. Ar face bine, totusi sa grabeasca pasul cu explicatiile si sa nu mai introduca prea multe elemente debusolante. Altfel o sa fie prea post-modernist finalul si o sa ne lase pe noi sa explicam multe chestii pe baza catorva revelatii.